skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź kapustę, tylko najlepiej nie te odmiany, które są przeznaczone na zimę, w przeciwnym razie będzie twarda i nie tak smaczna. Drobno posiekaj. Potem przyszła kolej na buraki. Jeśli masz chory żołądek, lepiej go ugotować, a następnie pokroić. Ale jeśli nie ma przeciwwskazań, to oczywiście bierzesz surowy i pocierasz go na tarce koreańskiej wraz z marchewką. Drobno posiekaj cebulę. Jeśli chcesz, możesz dodać zielony groszek. Posolić do smaku i polać sokiem z cytryny, aż podać cukier. Ja też doprawiam octem jabłkowym, to jak najbardziej Wam się podoba. Wymieszaj to wszystko rękami i odstaw na kilka minut, aż warzywa wypuszczą sok. Dopiero potem dodaj olej słonecznikowy. Możesz doprawić śmietaną i majonezem. smak będzie nieco inny. Eksperymentujesz. i już wybierz najlepszą opcję dla siebie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g