Zupa z fasolą warzywną i mięsem

pożywna i pyszna zupa na wyjątkowo mroźny zimowy dzień! Wziąłem przepis na zupę fasolową, ponieważ wydawało mi się to atrakcyjne. I nadal nie pomyliłem się, udało mi się to danie do sławy, a proste wystarczy, trudno się pomylić podczas gotowania.
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 45 % 13 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

to pożywna zupa fasolowa z mięsem jest magazynem białek roślinnych i zwierzęcych. Mój mąż naprawdę lubi zupę, więc od razu gotuję duży garnek. Podzielę się z wami jego przepisem. Lepiej jest przygotować fasolę z wyprzedzeniem, aby szybciej się ugotowała: włóż ją na noc do wody, spuść wodę rano i zalej fasolę świeżą wodą, doprowadź do kimenii i gotuj przez 20 minut. Następnie spuść wodę. Włóż wołowinę do 5-litrowego rondla, lepiej, jeśli jest z kością, dodaj fasolę i gotuj. Podczas gotowania obierz ziemniaki i marchewki. Pokrój ziemniaki w kostkę i zetrzyj jedną marchewkę i dodaj do zupy. Pokrój drugą marchewkę i podsmaż w oliwie z oliwek wraz z drobno posiekaną cebulą. Gdy cebula nabierze złotego koloru, dodaj do zupy. Jednocześnie umieść tam całą gałąź selera. Gotuj przez 20 minut, a następnie wyjmij z patelni. Sól zupę, pieprz, dodaj liść laurowy przed zdjęciem z ognia. Pozwól mu się trochę zaparzyć. Do posiłku podawaj pokrojoną cytrynę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy