ucho łososia z ziemniakami, marchewką, cebulą i ziołami

cudowna zupa rybna! Smaczne, satysfakcjonujące, niedrogie! Dość proste ucho z łososia. Głównym składnikiem jest oczywiście sam łosoś. Wygląda szczególnie apetycznie, gdy świeżo złowiony łosoś idzie do gotowania, a nie zakupiony. Krewni z pewnością docenią taką zupę, chyba że żywią niechęć do ryb.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 12 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 30 % 7 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

moi teściowie bardzo lubią łowić ryby. Zwłaszcza jesienią i zimą. W związku z tym okresowo na naszym stole pojawia się takie oryginalne rosyjskie danie, jak ucho rybne. Szczególnie uwielbiam ucho z łososia. Moim zdaniem ta ryba z łososia ma najlepszy smak. Ponadto łosoś jest stosunkowo łatwy do czyszczenia, mięso łososia łatwo oddziela się od skóry, a kości w rybach są dość duże. Oczywiście możesz również użyć innych rodzajów ryb. Oto przepis na obiad z łososia.

napełnij głowę ryby i ogon wodą i gotuj przez 25-30 minut. Następnie wyjmuję je i filtruję bulion rybny. Następnie doprowadzam bulion do wrzenia. Samą rybę kroję na małe kawałki. Drobno posiekaj również cebulę i marchewkę. Ziemniaki kroję w kostkę lub kostki. Dodaj ziemniaki i ryby do gotującego się bulionu. Gotuję je przez 15 minut. Następnie dodaję marchewkę i cebulę. Nawiasem mówiąc, można je wstępnie usmażyć na oleju roślinnym. Gotuję przez 5-7 minut. Do zupy z łososia dodaję liść laurowy, ziarna pieprzu. Podczas serwowania zupy z łososia do każdego talerza można wrzucić drobno posiekane warzywa. Smacznego!


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy