skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kiedy po raz pierwszy powiedziałem, że uwielbiam galaretkę mleczną, moi przyjaciele spojrzeli na mnie ze zdziwieniem. Nigdy nawet nie słyszeli, że istnieje taki przepis kulinarny, a galaretka z mleka była dla nich odkryciem. Ale jest naprawdę bardzo smaczny, bardzo radzę gotować zgodnie z moimi instrukcjami i upewnić się o tym z mojego doświadczenia. Ponadto jest to dość zdrowe danie. Ogólnie rzecz biorąc, nigdzie się nie da, nadal będziesz musiał przygotować galaretkę.
więc powinieneś wziąć 3 szklanki mleka i doprowadzić je do wrzenia. Następnie rozpuść cukier we wrzącym mleku, rozcieńcz skrobię w pozostałej szklance mleka i wlej ją do rondla. Następnie zmniejsz ogień i mieszając gotuj galaretkę przez niecałe pięć minut. Ogólnie rzecz biorąc, to prawie wszystko, nadal musisz dodać trochę waniliny do smaku i-gotowe! Zadzwoń do przyjaciół, niech też wiedzą, że nie tylko koktajle mleczne są pyszne, ale galaretka mleczna zasługuje na swoje miejsce na stole. Ponieważ jest pyszny, zdrowy i bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu.
szczerze mówiąc, każde jedzenie marzyłoby o takim deserze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g