skład / składniki
gotowanie krok po kroku
włóż jagody do czystych słoików, a następnie natychmiast wlej wrzącą wodę do góry. Po przykryciu słoików pokrywkami możesz pozostawić je na 3-7 minut. Następnie wlej wodę przez pokrywkę z otworami z powrotem do rondla. Tutaj koniecznie dodaj cukier i zagotuj. Mamy syrop? Więc ponownie napełnimy je naszymi jagodami. I natychmiast zwijamy się. Nie zapomnij odwrócić i zostawić, możesz przykryć czymś ciepłym, aż ostygnie. I to wszystko!
dodam, że w ten sposób możesz konserwować dowolne jagody. Więc zamykam truskawki, wiśnie, morele, jabłka, gruszki, a nawet winogrona! Jak rozumiesz, nie musisz niczego sterylizować - ani słoiki, ani kompot. Ale wskazane jest obniżenie pokrywek we wrzącej wodzie przez 5 sekund. i o cukrze. Musisz włożyć tyle, aby natychmiast wypić kompot. Kto lubi mocniejszy kompot, dodaj więcej cukru. Nic nie eksploduje. Zwykle zwijam puszki 80 W sezonie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g