kompot różne jagody na zimę z cukrem bez sterylizacji

świetny kompot, który przypomni Ci wiosnę i lato! Kiedy poszły jagody-truskawki i czereśnie lub wiśnie i morele, ręce gospodyń domowych "swędzą" - chcę szybko włożyć cenne jagody do słoika. Nadal wiem, jak pyszny jest kompot z jagód! To prawda, że konserwacja jest kłopotliwa, wymaga czasu i wysiłku. Wiem, jak zamknąć kompot na zimę bez sterylizacji. To będzie nie mniej smaczne jedzenie. Ten przepis kulinarny to kompot na zimę bez sterylizacji!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
29 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

włóż jagody do czystych słoików, a następnie natychmiast wlej wrzącą wodę do góry. Po przykryciu słoików pokrywkami możesz pozostawić je na 3-7 minut. Następnie wlej wodę przez pokrywkę z otworami z powrotem do rondla. Tutaj koniecznie dodaj cukier i zagotuj. Mamy syrop? Więc ponownie napełnimy je naszymi jagodami. I natychmiast zwijamy się. Nie zapomnij odwrócić i zostawić, możesz przykryć czymś ciepłym, aż ostygnie. I to wszystko!

dodam, że w ten sposób możesz konserwować dowolne jagody. Więc zamykam truskawki, wiśnie, morele, jabłka, gruszki, a nawet winogrona! Jak rozumiesz, nie musisz niczego sterylizować - ani słoiki, ani kompot. Ale wskazane jest obniżenie pokrywek we wrzącej wodzie przez 5 sekund. i o cukrze. Musisz włożyć tyle, aby natychmiast wypić kompot. Kto lubi mocniejszy kompot, dodaj więcej cukru. Nic nie eksploduje. Zwykle zwijam puszki 80 W sezonie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy