skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pachnącą i satysfakcjonującą zupę grochową, przygotowujemy niezbędne produkty i niezbędne przyprawy.
Krok 2:
Pod bieżącą zimną wodą myjemy trzysta pięćdziesiąt gramów groszku namoczonego przez trzy do pięciu godzin.
Krok 3:
Włóż groszek do trzylitrowego rondla, a następnie wlej do niego półtora litra zimnej wody.
Krok 4:
Umieść patelnię z groszkiem na kuchence i zagotuj na wysokim ogniu, a następnie usuń powstałą pianę.
Krok 5:
Włóż sto do stu pięćdziesięciu gramów surowej wędzonej kiełbasy z mostkiem, marchewki pokrojonej w duże pierścienie i przełączając kuchenkę na średnią temperaturę, nadal przygotowujemy danie.
Krok 6:
Po dwudziestu pięciu minutach dodaj sól do rondla do smaku i po wymieszaniu wszystkich składników wyłącz piec.
Krok 7:
Dodaj pięćdziesiąt gramów masła na patelnię.
Krok 8:
Dodaj suszone warzywa do smaku do garnka.
Krok 9:
Dodaj również mieszankę czarnej i czerwonej papryki do garnka.
Krok 10:
Dobrze zmiel wszystkie składniki w rondlu za pomocą blendera.
Krok 11:
Przygotowaliśmy aromatyczną zupę grochową o delikatnej konsystencji.
Krok 12:
Wlej gotowaną zupę puree do odpowiednich talerzy i podawaj do stołu, dodając zielenie do smaku.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zupa grochowa puree w 20 minut! Tanie, pożywne i witaminowe! Bardzo satysfakcjonujące i smaczne-puree z grochu jest ulubieńcem tłumu! Prawdziwy lider! Pod względem wartości odżywczej, ilości aminokwasów i witamin prawie nie ustępuje produktom mięsnym, ale w przeciwieństwie do nich jest znacznie zdrowszy dla zdrowia. Zarówno dorośli, jak i dzieci lubią taką delikatną zupę z groszku, więc chętnie jedzą ją za oba policzki, a potem wciąż proszą o dodatki. Naprawdę okazuje się niezrównany!
zupa grochowa w różnych odmianach jest tradycyjnym daniem wielu krajów świata, a jej kolor może być bladozielony lub żółty, wszystko zależy od odmiany grochu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g