Kiełbasa z kurczaka z czosnkiem Curry żelatyna

Przygotuj kiełbasę w domu! Pyszne i zdrowe domowe jedzenie z kurczaka. Gotujemy domową kiełbasę lub bułkę bez użycia naturalnej osłonki. Kiełbasa jest bardzo satysfakcjonująca, smaczna-świetna przekąska. Produkty są naturalne, bez dodatków! Próbować.
MarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 25 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 4 % 1 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h

filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę o wymiarach około 1,5 cm na 1,5 cm.

posiekaj czosnek, wymieszaj z przyprawami, solą i żelatyną. Dodaj do pokrojonego fileta z kurczaka.

wszystko dobrze wymieszaj rękami. Mieszaj dokładnie, wcierając przyprawy w mięso.

wstaw do lodówki na 40-60 minut - w tym czasie żelatyna pęcznieje, a filet marynuje.

następnie musisz położyć wszystko na folii spożywczej, uformować ciasną rolkę. Dobrze i równie szczelnie, aby woda nie przenikała i bulion nie wyciekł podczas gotowania, zawiń rolkę w folię.

gotuj kiełbasę przez 60-70 minut na średnim ogniu. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyślij do lodówki na noc, aby żelatyna zastygła.

gotową kiełbasę można spożywać jako niezależne danie, na kanapkach, jako przekąskę lub dodatek do dowolnego przystawki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy