skład / składniki
metoda gotowania
filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę o wymiarach około 1,5 cm na 1,5 cm.
posiekaj czosnek, wymieszaj z przyprawami, solą i żelatyną. Dodaj do pokrojonego fileta z kurczaka.
wszystko dobrze wymieszaj rękami. Mieszaj dokładnie, wcierając przyprawy w mięso.
wstaw do lodówki na 40-60 minut - w tym czasie żelatyna pęcznieje, a filet marynuje.
następnie musisz położyć wszystko na folii spożywczej, uformować ciasną rolkę. Dobrze i równie szczelnie, aby woda nie przenikała i bulion nie wyciekł podczas gotowania, zawiń rolkę w folię.
gotuj kiełbasę przez 60-70 minut na średnim ogniu. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyślij do lodówki na noc, aby żelatyna zastygła.
gotową kiełbasę można spożywać jako niezależne danie, na kanapkach, jako przekąskę lub dodatek do dowolnego przystawki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g