makaron z pieczarkami w 15 minut
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
włóż makaron do gotowania w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć tam grzyby i smaż przez 2-3 minuty. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Dodaj koncentrat pomidorowy, trochę wody, w której gotuje się makaron i przyprawy. Wrzuć makaron do durszlaka, a na patelnię dodaj pokrojone na pół pomidory koktajlowe, sól, pieprz i połowę świeżej bazylii, krojąc je dość drobno.
dodaj makaron na patelnię, zamieszaj. Pozostaw na 5 minut pod przykryciem i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g