deser malinowy z kremem na Walentynki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Na patelnię wlać śmietanę, dodać czekoladę, podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Nie doprowadzaj do wrzenia! Zdjąć z ognia, przykryć folią, pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Krok 3:
Rozmrozić Maliny, dodać cukier puder, pieprz i sól. Lekko zmiksuj widelcem.
Krok 4:
Połóż maliny na dnie szklanki, posyp kakao w proszku 0,25 łyżeczki. na jedną porcję. Na wierzch polej schłodzoną śmietaną ubitą mikserem.
Krok 5:
Na górze możesz narysować serce z resztkami malin. Deser gotowy!
Krok 6:
Smacznego! Wesołych Walentynek! Miłości i szczęścia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g