skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Aby uzyskać krem, włóż twaróg, cukier i żółtko do miski.
Krok 3:
Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 4:
Odkurz stół mąką, połóż ciasto na stole i zwiń je w cieńszą warstwę.
Krok 5:
Z ciasta wyciąć 8 serc za pomocą specjalnej formy.
Krok 6:
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki.
Krok 7:
Pokrój każdą ćwiartkę na cienkie plasterki 0,5 cm.
Krok 8:
Ułóż serca na blasze do pieczenia, posmaruj kremem twarogowym, pozostawiając 2 cm wolne krawędzie.
Krok 9:
Połóż talerze jabłek w kształcie serca na nadzieniu, również bez zamykania krawędzi ciasta.
Krok 10:
Na środku umieść orzech lub rodzynki, wiśnie itp.
Krok 11:
Ptysie piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 20 minut.
Krok 12:
Schłodzić gotowe Francuskie serca i można je posypać cukrem pudrem. Miłego picia herbaty! Wesołych Walentynek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g