Francuskie serca z jabłkami i kremem twarogowym

świetny deser walentynkowy! Romantycy to docenią.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 33 % 15 g
węglowodany 59 % 27 g
268 kcal
IG: 15 / 56 / 30

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby uzyskać krem, włóż twaróg, cukier i żółtko do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odkurz stół mąką, połóż ciasto na stole i zwiń je w cieńszą warstwę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z ciasta wyciąć 8 serc za pomocą specjalnej formy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój każdą ćwiartkę na cienkie plasterki 0,5 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż serca na blasze do pieczenia, posmaruj kremem twarogowym, pozostawiając 2 cm wolne krawędzie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż talerze jabłek w kształcie serca na nadzieniu, również bez zamykania krawędzi ciasta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na środku umieść orzech lub rodzynki, wiśnie itp.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ptysie piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Schłodzić gotowe Francuskie serca i można je posypać cukrem pudrem. Miłego picia herbaty! Wesołych Walentynek!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy