pasta z roztopionego sera i jajek

Delikatna, smaczna i obfita Pasta do chleba.
PoDomashnemyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 65 % 32 g
węglowodany 6 % 3 g
238 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ser jest wstępnie wysłany do zamrażarki na 30 minut. Zetrzyj na drobnej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Schłodzić gotowane jajka, a także zetrzeć na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj majonez. W takiej przekąsce wolę używać niskotłuszczowego majonezu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawać z brązowym chlebem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy