pasta z roztopionego sera i jajek
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ser jest wstępnie wysłany do zamrażarki na 30 minut. Zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 2:
Schłodzić gotowane jajka, a także zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 3:
Dodaj majonez. W takiej przekąsce wolę używać niskotłuszczowego majonezu.
Krok 4:
Wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku.
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawać z brązowym chlebem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g