Zupa z pieczarkami z indyka i topionym serem

zupa jest bardzo szybka w przygotowaniu, niskokaloryczna i bardzo smaczna! Do zupy można dodać trochę ostrej papryki lub ulubionych przypraw.
azazelikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 18 % 2 g
52 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty do zupy. Kilka małych ziemniaków, połowa średniej cebuli, mała marchewka, grzyby(możesz być świeży po prostu już ugotowany), surowy lub (jak mój)pieczony filet z indyka, olej roślinny, sól i dobry ser topiony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki pokroić w drobną kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podsmaż cebulę i marchewkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj grzyby do smażenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój ser. Wlej wodę do rondla,zagotuj, napełnij ziemniaki. Jeśli mięso jest świeże, zasypiamy je drobno posiekanymi ziemniakami. Gotuj przez około 30 minut. Następnie dodaj do zupy smażoną cebulę, marchewkę i grzyby. Sól do smaku. Wszystko to gotuje się przez 5 minut, po czym dodajemy drobno posiekany lub starty ser topiony na grubej tarce. Mieszaj łyżką, aż cały ser się rozpuści, a następnie wyłącz ogień i pozwól zupie parzyć przez 10 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy