skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posmaruj kawałki chleba olejem roślinnym po obu stronach.
Krok 2:
Rozłóż chleb na rozgrzanej patelni i smaż na złoty kolor.
Krok 3:
Otwórz konserwy z dobroflot i spuść olej na talerz.
Krok 4:
Ugniatamy określoną część ryby i mieszamy z twarogiem.
Krok 5:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 6:
Dodaj koperek do powstałej pasty i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Nałóż grubą warstwę pasty na smażony chleb.
Krok 8:
Pokrój cytrynę w cienkie półpierścienie.
Krok 9:
Ułóż plasterki cytryny i kawałki makreli na wierzchu makaronu.
Krok 10:
Udekoruj gałązkami koperku.
Krok 11:
Pokrój gotowane ziemniaki w pierścienie 8-10 mm.
Krok 12:
Na drobnej tarce wcieramy jajka na twardo.
Krok 13:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 14:
Dodaj majonez, koperek do jajek i wymieszaj do uzyskania gładkości.
Krok 15:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Krok 16:
Rozłóż makaron, cebulę, kawałki ryby na krążkach ziemniaków i udekoruj koperkiem. Gotowe kanapki układamy na talerzach.
Krok 17:
Przepyszna i pyszna przekąska z makreli na świątecznym stole jest gotowa! Wesołych Świąt dla wszystkich!
świąteczna przekąska z rybą od dobroflot! Szybko, smacznie i bardzo łatwo na stole noworocznym!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g