faszerowane jajka z pasztetem z oliwek
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty. Jajka ugotować na twardo i ostudzić.
Krok 2:
Obierz jajka, przekrój na pół i usuń żółtko.
Krok 3:
Przenieś oliwki do siekacza ( zostaw trochę do dekoracji) dodaj żółtka i ubij wszystko w pasztet.
Krok 4:
Pokrój Pozostałe oliwki na połówki.
Krok 5:
Pokrój pomidora w cienkie paski.
Krok 6:
Wypełnij połówki jajek gotowym pasztetem.
Krok 7:
Przenieś majonez do torebki. Udekoruj nadziewane połówki majonezową pajęczyną.
Krok 8:
Połóż połówki czarnych oliwek na środku, obok połóż plasterek pomidora i gałązkę koperku.
Krok 9:
Gotową przekąskę układam na talerzu i podaję do stołu. Smacznego!!!
przygotowanie tej prostej i pysznej przekąski na nowy rok będzie wymagało najprostszych i najtańszych produktów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g