faszerowane jajka z pasztetem z oliwek

to obfite i łatwe do przygotowania danie z jasnym wyglądem rozjaśni każdą uroczystość. Gotuje się bardzo szybko.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 67 % 16 g
węglowodany 8 % 2 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty. Jajka ugotować na twardo i ostudzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz jajka, przekrój na pół i usuń żółtko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś oliwki do siekacza ( zostaw trochę do dekoracji) dodaj żółtka i ubij wszystko w pasztet.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój Pozostałe oliwki na połówki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidora w cienkie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij połówki jajek gotowym pasztetem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś majonez do torebki. Udekoruj nadziewane połówki majonezową pajęczyną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż połówki czarnych oliwek na środku, obok połóż plasterek pomidora i gałązkę koperku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotową przekąskę układam na talerzu i podaję do stołu. Smacznego!!!

przygotowanie tej prostej i pysznej przekąski na nowy rok będzie wymagało najprostszych i najtańszych produktów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy