obfita i jasna sałatka słomkowa

obfita i jasna sałatka z niedrogich produktów.
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 10 % 2 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj trochę soli do dwóch jajek, ubij lekko trzepaczką i usmaż dwa naleśniki. Pozostaw naleśniki do ostygnięcia i pokrój w paski

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2) pokrój cebulę w cienkie półpierścienie zalej 200 g wody dodaj ocet, cukier, sól i pozostaw do marynowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3) kiełbasę, ogórek i gotowane jajka ( białko ) również pokroić w paski. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez. Połóż szkiełko na talerzu i posyp żółtkiem startym na drobnej tarce. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy