obfita i jasna sałatka słomkowa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj trochę soli do dwóch jajek, ubij lekko trzepaczką i usmaż dwa naleśniki. Pozostaw naleśniki do ostygnięcia i pokrój w paski
Krok 2:
2) pokrój cebulę w cienkie półpierścienie zalej 200 g wody dodaj ocet, cukier, sól i pozostaw do marynowania.
Krok 3:
3) kiełbasę, ogórek i gotowane jajka ( białko ) również pokroić w paski. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez. Połóż szkiełko na talerzu i posyp żółtkiem startym na drobnej tarce. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g