Sałatka

jasna i piękna, oryginalnie zaprojektowana sałatka! Prosty w wykonaniu, nieskazitelny w smaku!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 16 % 5 g
201 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż cebulę do małej miski, dodaj cukier, pieprz, sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę zalać wrzącą wodą i pozostawić na 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Odłóż trochę sera na sałatkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oczyść jajka, oddziel jedno białko, zetrzyj wszystko inne na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój filety na małe kawałki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odcedź cebulę, wyciśnij, dodaj jajka, ser i filety. Wszystko wymieszać. Dodaj majonez, wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż sałatkę na półmisku w formie buta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż sałatkę: & quot;podeszwę buta & quot; wyłożyć wiórkami serowymi, & quot;wierzch buta " ułożyć drobno startym białkiem,"cały but & quot; szczelnie przykryć ziarnami granatu. W razie potrzeby możesz zrobić "zapięcia na butach" z sera.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy