But Sałatkowy
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę nożem.
Krok 3:
Włóż cebulę do małej miski, dodaj cukier, pieprz, sól.
Krok 4:
Cebulę zalać wrzącą wodą i pozostawić na 10 minut.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Odłóż trochę sera na sałatkę.
Krok 6:
Oczyść jajka, oddziel jedno białko, zetrzyj wszystko inne na grubej tarce.
Krok 7:
Pokrój filety na małe kawałki.
Krok 8:
Odcedź cebulę, wyciśnij, dodaj jajka, ser i filety. Wszystko wymieszać. Dodaj majonez, wymieszaj.
Krok 9:
Połóż sałatkę na półmisku w formie buta.
Krok 10:
Ułóż sałatkę: & quot;podeszwę buta & quot; wyłożyć wiórkami serowymi, & quot;wierzch buta " ułożyć drobno startym białkiem,"cały but & quot; szczelnie przykryć ziarnami granatu. W razie potrzeby możesz zrobić "zapięcia na butach" z sera.
Krok 11:
Smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g