Biały krówki na skondensowanym mleku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ustaw naczynia w łaźni wodnej. Wlej mleko, dodaj kawałki czekolady. Mieszając, podgrzewaj, aż grudki całkowicie znikną. Dodaj sól.
Krok 2:
Zdejmij naczynia z ognia, dodaj kandyzowane owoce, posiekane orzechy laskowe, kardamon. Wszystko wymieszaj, wlej do formy pokrytej folią lub pergaminem lub folią, nasmarowaną olejem. Schłodzić i wstawić do lodówki na 4 godziny.
Krok 3:
Za pomocą noża zanurzonego w wodzie pokrój deser na porcje.
Krok 4:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g