skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Ziemniaki, marchewki, jajka gotować do miękkości, ostudzić, obrać.
Krok 3:
Pieczarki obrać ze skóry, pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:
Na oleju smażyć cebulę i grzyby przez około 5 minut na dużym ogniu. Sól grzyby podczas smażenia.
Krok 5:
Przenieś cebulę z grzybami na talerz, ostudź.
Krok 6:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce.
Krok 7:
Zetrzyj jajka na grubej tarce.
Krok 8:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 9:
Koperek i pietruszka opłucz, osusz, posiekaj.
Krok 10:
Kiełbasę pokroić w plastry o grubości 5 mm i wyciąć do dekoracji sałatki elementy- & quot;uszy & quot;, " kopytka", " Prosiaczek"i " ogon"dla " świni".
Krok 11:
Resztę kiełbasy pokroić w kostkę.
Krok 12:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 13:
Na talerzu Ustaw pierścień formujący o średnicy 16 cm ułóż składniki sałatki warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, majonez, sól, pieprz, grzyby z cebulą, marchewka, majonez, kiełbasa, zioła, majonez, jajka, majonez, ser. Dokręć powierzchnię folią spożywczą i włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę, aby nasiąkła.
Krok 14:
Ostrożnie zdejmij pierścień formujący.
Krok 15:
Udekoruj sałatkę wyciętymi elementami kiełbasy. W & quot; prosiaczku & quot; zrobić & quot; nozdrza & quot;. & quot; Oczy & quot; udekoruj prosiaka groszkiem ziela angielskiego.
Krok 16:
Smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g