Sałatka z prosiąt w roku Świni-Dzika

zabawna, świąteczna, pyszna sałatka z prosiąt!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 16 % 5 g
213 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj płytki, ale duży talerz. Połóż ziemniaki starte na grubej tarce pierwszą warstwą. Wygładź, trochę soli, zrób siatkę majonezu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drugą warstwą ułożyć servelat pokrojony w drobną kostkę, ale dwa krążki kiełbasy odciąć do dekoracji sałatki. Następnie ułóż grzyby pokrojone w talerze. Zrób siatkę majonezu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ułóż pomidory pokrojone w małe kostki, ale odetnij dwa kółka, aby ozdobić sałatkę. Zrób siatkę majonezową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż jajka starte na grubej tarce na wierzchu. Trochę soli. Zrób siatkę majonezu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ser starty na drobnej tarce. Musisz pokryć całą powierzchnię sałatki serem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz zabawa-Dekoracja! Z kiełbasy wyciąć & quot;uszy & quot; i & quot; Prosiaczek & quot; dla prosiaka. Jedną oliwkę pokroić wzdłuż na pół i pokroić w poprzek na małe kawałki- & quot; brwi", & quot; grzywka & quot;," podbródek & quot;. Pokrój drugą oliwkę w poprzek na dwie równe części- "oczy". Z pomidorów zrobić & quot; policzki & quot; i & quot; usta & quot;. Teraz na samej sałatce Zbierz pysk wieprzowy. Kropkami z majonezu zrobić & quot; źrenice & quot; i & quot; nos & quot;.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto taka warstwowa sałatka w środku. Sałatka w postaci prosiaka okazuje się zabawna, świąteczna i oczywiście pyszna!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Suszone mięso - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy