skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Przygotuj płytki, ale duży talerz. Połóż ziemniaki starte na grubej tarce pierwszą warstwą. Wygładź, trochę soli, zrób siatkę majonezu.
Krok 3:
Drugą warstwą ułożyć servelat pokrojony w drobną kostkę, ale dwa krążki kiełbasy odciąć do dekoracji sałatki. Następnie ułóż grzyby pokrojone w talerze. Zrób siatkę majonezu.
Krok 4:
Następnie ułóż pomidory pokrojone w małe kostki, ale odetnij dwa kółka, aby ozdobić sałatkę. Zrób siatkę majonezową.
Krok 5:
Ułóż jajka starte na grubej tarce na wierzchu. Trochę soli. Zrób siatkę majonezu.
Krok 6:
Następnie ser starty na drobnej tarce. Musisz pokryć całą powierzchnię sałatki serem.
Krok 7:
Teraz zabawa-Dekoracja! Z kiełbasy wyciąć & quot;uszy & quot; i & quot; Prosiaczek & quot; dla prosiaka. Jedną oliwkę pokroić wzdłuż na pół i pokroić w poprzek na małe kawałki- & quot; brwi", & quot; grzywka & quot;," podbródek & quot;. Pokrój drugą oliwkę w poprzek na dwie równe części- "oczy". Z pomidorów zrobić & quot; policzki & quot; i & quot; usta & quot;. Teraz na samej sałatce Zbierz pysk wieprzowy. Kropkami z majonezu zrobić & quot; źrenice & quot; i & quot; nos & quot;.
Krok 8:
Oto taka warstwowa sałatka w środku. Sałatka w postaci prosiaka okazuje się zabawna, świąteczna i oczywiście pyszna!
Krok 9:
Smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Suszone mięso - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g