świąteczna przekąska Śledź na futrze

ciekawe, piękne i po prostu bombowe danie! Pyszna sałatka ze śledzia i warzyw na Nowy Rok, która będzie wyrafinowanym dodatkiem do świątecznego stołu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 30 % 7 g
127 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój czerwoną cebulę w pierścienie, włóż do miski, dodaj sól, cukier, esencję octową i zalej wrzącą wodą. W zimnej przegotowanej wodzie namocz żelatynę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj bardzo drobno koperek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowane ziemniaki i buraki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej i dobrze wymieszać z majonezem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej koperek do miski, dodaj masę żelatynową, dodaj mieszankę warzywną w częściach, sól, pieprz do smaku i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Równomiernie rozprowadzamy mieszankę warzywną w formie, którą smarujemy niewielką ilością oleju roślinnego i zamykamy pokrywką na 30 minut w lodówce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane jaja kurze kroimy w pierścienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój cytrynę w cienkie pierścienie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Śledzie kroimy na porcje. Marynowaną cebulę myjemy pod zimną bieżącą wodą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmujemy z lodówki formę z uzdrowionymi warzywami i kroimy je na równe porcje. Rozłóż porcje warzyw na talerzu, udekoruj jajkiem, kawałkami śledzia i cytrynowymi krążkami z cebulą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie jest proste, szybko gotujemy piękne i smaczne & quot; Śledź na futrze" na wakacje dla całej rodziny!

świąteczna przekąska-Ala śledzie pod futrem! Gotuje się w kilka minut, a odlatuje w kilka sekund!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy