skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój czerwoną cebulę w pierścienie, włóż do miski, dodaj sól, cukier, esencję octową i zalej wrzącą wodą. W zimnej przegotowanej wodzie namocz żelatynę.
Krok 2:
Posiekaj bardzo drobno koperek.
Krok 3:
Gotowane ziemniaki i buraki na grubej tarce.
Krok 4:
Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej i dobrze wymieszać z majonezem.
Krok 5:
Wlej koperek do miski, dodaj masę żelatynową, dodaj mieszankę warzywną w częściach, sól, pieprz do smaku i wymieszaj.
Krok 6:
Równomiernie rozprowadzamy mieszankę warzywną w formie, którą smarujemy niewielką ilością oleju roślinnego i zamykamy pokrywką na 30 minut w lodówce.
Krok 7:
Ugotowane jaja kurze kroimy w pierścienie.
Krok 8:
Pokrój cytrynę w cienkie pierścienie.
Krok 9:
Śledzie kroimy na porcje. Marynowaną cebulę myjemy pod zimną bieżącą wodą.
Krok 10:
Wyjmujemy z lodówki formę z uzdrowionymi warzywami i kroimy je na równe porcje. Rozłóż porcje warzyw na talerzu, udekoruj jajkiem, kawałkami śledzia i cytrynowymi krążkami z cebulą.
Krok 11:
Gotowanie jest proste, szybko gotujemy piękne i smaczne & quot; Śledź na futrze" na wakacje dla całej rodziny!
świąteczna przekąska-Ala śledzie pod futrem! Gotuje się w kilka minut, a odlatuje w kilka sekund!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g