skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do zrobienia kremu potrzebujemy 70 gramów. wiewiórka z dwóch jaj kurzych.
Krok 2:
Bierzemy 140 gr. cukru, ponieważ do przygotowania kremu na każdą część białka używa się dwóch części cukru.
Krok 3:
Woda do przygotowania syropu musisz wziąć 40 ml. l. nieco ponad 25% ilości cukru.
Krok 4:
Umieść patelnię na kuchence, wlej do niej wodę, wlej cukier i gotuj syrop na średnim ogniu, mieszając, aż się zagotuje. Dodaj kroplę barwnika żelowego do gotowanego syropu cukrowego.
Krok 5:
Ubij białka na stabilne szczyty, dodaj 1 łyżeczkę. sok z cytryny, aby ustabilizować białka, a następnie ostrożnie wlej gotowy syrop do białek, kontynuując ubijanie, aż krem całkowicie ostygnie.
Krok 6:
Gotowy krem rozprowadzamy w torbie cukierniczej i arbitralnie nakładamy na ciasto.
Krok 7:
Nałóż krem w postaci różnych loków i róż.
Krok 8:
Okazał się wspaniały i stabilny, dobrze utrzymujący kształt i szybki w przygotowaniu krem!
Włoska beza to krem o bujnej i gęstej masie, który zawsze jest stabilny i świetnie nadaje się do robienia kremowych kwiatów, warstw i dekorowania ciast!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g