cytrynowe babeczki różowe świnki w roku Świni Dzika

rzeczywista uczta na świąteczny stół, symboliczna! Te cudowne cytrynowe babeczki ozdobione kremem serowym i piankami marshmallow nadają się również na przyjęcie dla dzieci.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 23 % 15 g
węglowodany 67 % 44 g
317 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto: w misce połącz miękkie masło i cukier.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij masło z cukrem mikserem przez minutę, następnie dodaj jajka i jeszcze raz dobrze ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mleko o temperaturze pokojowej, dodaj skórkę i sok z cytryny. Wymieszaj wszystko na niskiej prędkości miksera.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zagnieść gładkie ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż ciasto w kokilkach wyłożonych papierowymi kapsułkami. W sumie powinno być 12 babeczek, każda zajmie około 1,5 łyżki.l. ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. Wyjmij gotowe babeczki z piekarnika i pozwól im całkowicie ostygnąć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Krem: Połącz ser śmietankowy o temperaturze pokojowej, cukier puder i różowy żelowy barwnik spożywczy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ubijaj przez minutę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Około 0,5 łyżki. L Krem odłożyć na osobną miskę, dodać kilka kropli czerwonego żelowego barwnika spożywczego i mieszać, aż kolor będzie jednolity.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Babeczki: posmaruj powierzchnię każdej babeczki różowym kremem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dekoracja: Wytnij pianki w ten sposób: 6 sztuk-wzdłuż na pół, aby uzyskać 12 "prosiąt", a kolejne 6 sztuk-na pół i po przekątnej na pół, aby uzyskać 24 "oczka" - Trójkąt. Udekoruj babeczki tymi półfabrykatami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przenieś czerwony krem do torebki cukierniczej, odetnij małą końcówkę i narysuj oczy i usta prosiąt.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozpuszczoną czekoladą na" prosiaczkach & quot; narysuj nozdrza.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Marshmallow - 328   kcal/100g

Podobne przepisy