skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie produkty z wyjątkiem kawioru są podzielone na 2 części - więc od razu widać, ile pójdzie na jedno serce, ale jeśli są 2 formy, możesz natychmiast wykonać 2 części sałatki. Jedno serce jest kobiece, a drugie męskie. Po jednej stronie płaskiego talerza umieść foremkę w kształcie odwróconego serca i włóż do niej ryż, dociśnij widelcem, posmaruj majonezem.
Krok 2:
Druga warstwa: ułóż pokrojone paluszki krabowe, dociśnij widelcem, posmaruj majonezem.
Krok 3:
Trzecia warstwa: zmieszana posiekana cebula z posiekaną papryką, dociśnięta widelcem, posmarowana majonezem.
Krok 4:
Czwarta warstwa: starte żółtko, dociśnij widelcem, posmaruj majonezem.
Krok 5:
Piąta warstwa: starty ser, dociśnij widelcem, posmaruj majonezem.
Krok 6:
Szósta warstwa: starte białko, nie dociskaj, nie smaruj majonezem.
Krok 7:
Delikatnie udekoruj wierzch czerwonym kawiorem.
Krok 8:
Ostrożnie usuń formę, umieść ją obok siebie, lekko cofając się i ostrym końcem w dół, i ułóż pozostałe produkty dokładnie w tej samej kolejności. Udekoruj górę czarnym kawiorem. Ponownie usuń formę i podaj jasną, pyszną sałatkę do stołu.
Krok 9:
Smacznego! Wesołych Świąt Zakochanych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Kawior jesiotr ziarnisty - 203 kcal/100g
- Kawior jesiotra pajusa - 236 kcal/100g
- Kawior z jesiotra - 235 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g