skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki. Ugotuj filet z kurczaka z wyprzedzeniem. Jabłko wybierz odmiany kwaśne, lepiej podkreśli smak sałatki. Do dressingu wybierz majonez lub śmietanę, jeśli przestrzegasz diety
Krok 2:

Pokrój cebulę w półpierścienie. Podsmaż na patelni z dodatkiem czosnku w proszku i mielonego chili. Dodając przyprawy, kieruj się swoim gustem
Krok 3:

Pokrój Rutabagę w cienkie paski. Możesz użyć tarki. Dodaj przygotowany produkt na patelnię do cebuli i trzymaj w ogniu przez około minutę. Nawiasem mówiąc, zamiast rutabagi możesz użyć rzepy lub rzodkiewki.
Krok 4:

Pokrój gotowy filet z kurczaka w paski. Obierz jabłko, a także pokrój w cienkie paski
Krok 5:

Połącz wszystkie powstałe składniki w salaterce. W razie potrzeby posolić, ale weź pod uwagę fakt, że mięso z kurczaka zostało już ugotowane w osolonej wodzie. Nie przesadzaj
Krok 6:

Teraz sałatka jest gotowa do ubierania i jedzenia!
ta sałatka to świetne znalezisko na zimowe menu. Witaminowy, sycący, ale jednocześnie zgodny z zasadami żywienia dietetycznego. Doskonale uzupełnia rodzinny obiad lub kolację.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rutabaga - 34 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g

