Łatwa sałatka z rutabagą i kurczakiem

witaminowy, sycący, przyjazny dla diety, niedrogi i niedrogi. Może służyć jako samodzielna kolacja lub dodatek do niej, a także nadaje się do obiadu jako przystawka

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 62 % 8 g
47 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Ugotuj filet z kurczaka z wyprzedzeniem. Jabłko wybierz odmiany kwaśne, lepiej podkreśli smak sałatki. Do dressingu wybierz majonez lub śmietanę, jeśli przestrzegasz diety

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w półpierścienie. Podsmaż na patelni z dodatkiem czosnku w proszku i mielonego chili. Dodając przyprawy, kieruj się swoim gustem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój Rutabagę w cienkie paski. Możesz użyć tarki. Dodaj przygotowany produkt na patelnię do cebuli i trzymaj w ogniu przez około minutę. Nawiasem mówiąc, zamiast rutabagi możesz użyć rzepy lub rzodkiewki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój gotowy filet z kurczaka w paski. Obierz jabłko, a także pokrój w cienkie paski

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz wszystkie powstałe składniki w salaterce. W razie potrzeby posolić, ale weź pod uwagę fakt, że mięso z kurczaka zostało już ugotowane w osolonej wodzie. Nie przesadzaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz sałatka jest gotowa do ubierania i jedzenia!

ta sałatka to świetne znalezisko na zimowe menu. Witaminowy, sycący, ale jednocześnie zgodny z zasadami żywienia dietetycznego. Doskonale uzupełnia rodzinny obiad lub kolację.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Rutabaga - 34   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy