pikantna przekąska w tartaletkach lilii

świąteczna przekąska w tartaletkach lilii dla bliskich!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 12 g
tłuszcze 45 % 25 g
węglowodany 33 % 18 g
347 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz jajka i marchewki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj starte jajka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj startą marchewkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj czosnek przepuszczony przez czosnek. Dodaj pieprz, sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj majonez, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wypełnij tartaletki nadzieniem tuż przed podaniem. Przy użyciu minimalnej ilości majonezu przekąska serowa nie jest bardzo soczysta, więc tartaletki z nią nie moczą się, dobrze zachowują swój kształt i świetnie wyglądają. Aby uzyskać bardziej świąteczny wygląd, tartaletki można dodatkowo ozdobić plasterkami świeżego pomidora, ogórka, oliwek, świeżych ziół itp.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego! Wesołych Świąt! Miłości i szczęścia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal / 100g

Podobne przepisy