Sushi Love na Walentynki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój awokado i rybę w cienkie plasterki. Za pomocą specjalnego kształtu wyciąć & quot; serca & quot; z awokado, nori, ryby. Umieść rybę wcześniej w zamrażarce, dzięki czemu łatwiej będzie ją pokroić.
Krok 2:
Połóż ryż na dnie formy.
Krok 3:
Połóż nori na ryżu, posmaruj serem.
Krok 4:
Połóż awokado na wierzchu.
Krok 5:
Następnie ułóż rybę. Smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g