Sushi Love na Walentynki

świetna dekoracja sushi w kształcie serca na Walentynki!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 35 % 12 g
211 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój awokado i rybę w cienkie plasterki. Za pomocą specjalnego kształtu wyciąć & quot; serca & quot; z awokado, nori, ryby. Umieść rybę wcześniej w zamrażarce, dzięki czemu łatwiej będzie ją pokroić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połóż ryż na dnie formy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż nori na ryżu, posmaruj serem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż awokado na wierzchu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ułóż rybę. Smacznego! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy