pierogi twarogowe

żaden pierog nie gotuje się podczas gotowania! Gwarantuję!
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 58 % 25 g
207 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1) dodaj sól do mąki, stopniowo wprowadzaj bardzo gorącą wodę i dobrze wymieszaj, a następnie dodaj olej słonecznikowy i zagniataj ciasto. Przenieś na stół i ugniataj przez około 3 minuty.

2) dodaj cukier, wanilinę do twarogu i dobrze wymieszaj.

3) podziel ciasto na dwie lub trzy części i rozwałkuj cienko, wyciśnij koła szklanką i włóż łyżeczkę twarogu do każdego koła, uformuj pierogi. Gotuj we wrzącej wodzie przez około trzy minuty. Podawać z masłem lub śmietaną.

smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy