pierogi twarogowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1) dodaj sól do mąki, stopniowo wprowadzaj bardzo gorącą wodę i dobrze wymieszaj, a następnie dodaj olej słonecznikowy i zagniataj ciasto. Przenieś na stół i ugniataj przez około 3 minuty.
2) dodaj cukier, wanilinę do twarogu i dobrze wymieszaj.
3) podziel ciasto na dwie lub trzy części i rozwałkuj cienko, wyciśnij koła szklanką i włóż łyżeczkę twarogu do każdego koła, uformuj pierogi. Gotuj we wrzącej wodzie przez około trzy minuty. Podawać z masłem lub śmietaną.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g


