Sałatka z kiszonej kapusty i buraków z sezamem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania sałatki potrzebujemy kiszonej kapusty, gotowanych buraków
Krok 2:
Cebula, pęczek koperku, czarny pieprz, olej roślinny i nasiona sezamu.
Krok 3:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Krok 4:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 5:
Dodaj koperek i cebulę do kapusty.
Krok 6:
Zetrzyj ugotowane buraki.
Krok 7:
Dodaj buraki do kapusty, czarnego pieprzu i soli do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 8:
Po wymieszaniu sałatki na gładką masę można ją podać na stole. Do smaku dodaj sezam i zioła do sałatki.
Krok 9:
Gotowanie proste, gotowanie pyszne, wspólne gotowanie świątecznej sałatki warzywnej w domu!
ta sałatka przy stole gości od razu zachwyca swoją prostotą, pięknem i smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g