Sałatka z kiszonej kapusty i buraków z sezamem

warzywna uczta o wyśmienitym smaku! Świąteczna sałatka, która zawsze będzie korzystna i pięknie wyglądać na twoim stole!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 50 % 7 g
77 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania sałatki potrzebujemy kiszonej kapusty, gotowanych buraków

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebula, pęczek koperku, czarny pieprz, olej roślinny i nasiona sezamu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj koperek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj koperek i cebulę do kapusty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ugotowane buraki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj buraki do kapusty, czarnego pieprzu i soli do smaku, dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po wymieszaniu sałatki na gładką masę można ją podać na stole. Do smaku dodaj sezam i zioła do sałatki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowanie proste, gotowanie pyszne, wspólne gotowanie świątecznej sałatki warzywnej w domu!

ta sałatka przy stole gości od razu zachwyca swoją prostotą, pięknem i smakiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy