skład / składniki
metoda gotowania
konieczne jest ugotowanie serc z kurczaka, wątróbki drobiowej i filetów. Następnie pokrój wszystko w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oleju słonecznikowym. Gdy cebula jest gotowa, dodaj wątrobę, serca i filety. Wymieszaj wszystko i gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.
do ciasta należy wymieszać jajka, kaszę mannę, mąkę, sól, czarny pieprz. Ciasto powinno wyglądać jak gęsta śmietana, w tym celu można dodać trochę bulionu, w którym gotowano filet z kurczaka. Do tego, co zgasiliśmy, dodajemy ciasto i wszystko dobrze mieszamy. Dodaj sól do smaku. Bierzemy skórę kurczaka z kurczaka o wadze 1300 gramów. zszyj w miejscach, w których są dziury. Kładziemy nadzienie i szyjemy. Szyjkę wkładamy do ciepłej wody, solimy do smaku i gotujemy z liściem laurowym przez około godzinę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g