Sałatka z wieprzowiną i zielonym groszkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ugotuj, ostudź i pokrój wieprzowinę w drobną kostkę. Obierz i zetrzyj marchewki na drobnej tarce, smaż je na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym przez 5 minut.
pokrój cebulę w półpierścienie i włóż do głębokiej miski. W osobnej misce wymieszaj sól, cukier i wodę. Wlać posiekaną cebulę do powstałej kompozycji i pozostawić do marynowania przez 10-15 minut.
do głębokiej miski Przenieś wszystkie wstępnie posiekane składniki, zielony groszek i wyciśniętą marynowaną cebulę. Drobno posiekaj pęczek zieleni, Dodaj do sałatki. Następnie dodaj sól, pieprz i majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
pozwól sałatce trochę zaparzyć się w lodówce, a następnie rozłóż ją na talerzach porcjami i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g