Sałatka z wieprzowiną i zielonym groszkiem

bardzo obfita sałatka z gotowaną wieprzowiną i zielonym groszkiem. Ta sałatka przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią obfite jedzenie, a to danie może być wspaniałą ozdobą świątecznego stołu na każdą okazję.
Priprava ClubAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 27 % 8 g
197 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

ugotuj, ostudź i pokrój wieprzowinę w drobną kostkę. Obierz i zetrzyj marchewki na drobnej tarce, smaż je na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym przez 5 minut.
pokrój cebulę w półpierścienie i włóż do głębokiej miski. W osobnej misce wymieszaj sól, cukier i wodę. Wlać posiekaną cebulę do powstałej kompozycji i pozostawić do marynowania przez 10-15 minut.
do głębokiej miski Przenieś wszystkie wstępnie posiekane składniki, zielony groszek i wyciśniętą marynowaną cebulę. Drobno posiekaj pęczek zieleni, Dodaj do sałatki. Następnie dodaj sól, pieprz i majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
pozwól sałatce trochę zaparzyć się w lodówce, a następnie rozłóż ją na talerzach porcjami i podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal / 100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy