skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować sałatkę, potrzebujesz gotowanych ziemniaków w mundurkach. Możesz go ugotować z wyprzedzeniem lub możesz go ugotować bezpośrednio w tym procesie.
1. Dokładnie umyj ziemniaki pod bieżącą wodą, włóż do rondla. Napełnij wodą, aby całkowicie przykryła ziemniaki. Wysyłamy do ognia. Gotuj do miękkości, a to około 30 minut od momentu wrzenia. Chociaż czas nadal zależy od odmiany i wielkości bulw. Może to zająć mniej niż pół godziny.
2. Podczas gotowania ziemniaków można również gotować jaja kurze. Wkładamy je do rondla, napełniamy wodą. Wysyłamy do ognia. Gotuj przez 5-6 minut od momentu wrzenia. Musisz gotować nie mniej, ponieważ potrzebujesz jajek na twardo.
3. Przenieś gotowe jajka do pojemnika z zimną wodą, pozwól im ostygnąć. Następnie obierz, pokrój w kostkę. Gotowe ziemniaki są również usuwane na danie. Pozwól jej ostygnąć. Następnie cienko obieramy skórkę, kroimy ziemniaki w drobną kostkę, jak na Olivier.
4. Spuść płyn z groszku w puszkach. Ogórki umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić w kostkę. Gotowaną kiełbasę kroimy proporcjonalnie do wszystkich innych składników. Zostawiamy kilka kawałków kiełbasy do dekoracji.
5. Wszystkie składniki wkładamy do głębokiej miski, solimy do smaku. Dodaj majonez (ale nie cały), wymieszaj. Rozłóż sałatkę na płaskim naczyniu do serwowania, uformuj ciało świni. Nasmaruj powierzchnię pozostałym majonezem. Z oliwek robimy oczy, z kiełbasy - uszy i piętno.
udekoruj sałatkę ziołami w kółko. Alternatywnie pietruszka działa dobrze.
Wesołych Świąt i pysznych potraw!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g