przystawka z bakłażana z czosnkiem i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój bakłażana w kostkę. Drobno posiekaj natkę pietruszki, przełóż czosnek przez prasę. Przygotuj marynatę-dodaj sól, cukier, liść laurowy, ziarna pieprzu i ocet z wodą, zagotuj marynatę. Umieść bakłażany we wrzącej marynacie i gotuj przez 5-7 minut, włóż do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć. Połącz ciepłe bakłażany z czosnkiem, ziołami i olejem roślinnym, wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia i wstaw do lodówki na 1 dzień.
marynowany bakłażan z czosnkiem i ziołami jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g