Śledź pod futrem na Nowy Rok Świnka

Ta sałatka będzie centralnym daniem świątecznego stołu. Śledź pod futrem na Nowy Rok 2019 w nowej roli - smaczna Dekoracja święta noworocznego. Ten przepis oferuje ciekawą wersję dania ze specjalnym przygotowaniem buraków. Buraki nie są gotowane jak zwykle, ale pieczone w piekarniku. Dzięki temu danie ma bogaty i bogatszy smak.
Tanuska-psAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 36 % 8 g
118 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

aby przygotować sałatkę, pierwszym krokiem jest ugotowanie niezbędnych składników. Ostatnio gospodynie domowe częściej eksperymentują, więc znaleziono nową metodę przygotowania niektórych składników. Na przykład buraki. Jeśli jest ugotowany, traci jasność koloru, staje się wodnisty, a część witaminy jest również gotowana w wodzie. Dlatego ten przepis oferuje alternatywę dla gotowania.

1. Więc moje wszystkie warzywa pod bieżącą wodą. Dokładnie umyj gąbką, używając twardej strony. Ponieważ ugotujemy je ze skórką, powinno być tak czyste, jak to możliwe.

2. Suszymy buraki, pakujemy w folię. Może być pakowany w dwie lub trzy warstwy. Umieść buraki w naczyniu do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz warzywo przez godzinę.

3. Podczas pieczenia buraków gotuj ziemniaki i marchewki. Te warzywa można gotować w jednym garnku. W osobnym pojemniku gotuj jaja kurze. Tylko jajka nie powinny być na miękko. Gotuj je przez co najmniej 6 minut od momentu wrzenia.

4. Gotowane ziemniaki i marchewki są obrane, ale dopiero po ostygnięciu warzyw. Jajka są również obrane. Pieczone buraki dajemy czas na ostygnięcie, a następnie obieramy. W tym samym czasie obieramy cebulę.

5. A teraz przechodzimy do śledzia. Czyścimy go ze skóry, usuwamy grzbiet. Z filetem wybieramy wszystkie kości. Przygotowane śledzie kroimy w małe kostki.

6. Umyj jabłko, obierz, Wytnij rdzeń. Pocieramy jabłko na drobnej tarce. Pocieramy również ziemniaki, marchew, buraki, jajka. I pokrój cebulę w drobną kostkę, podobnie jak śledź. Pozostaw kilka kawałków buraków i białek do dekoracji.

7. A teraz tworzymy sałatkę. Ta sałatka jest warstwowa, każda warstwa jest pokryta majonezem i zbierana w następującej kolejności: śledź-cebula-ziemniaki-jajka-marchew-jabłko-buraki.

wyślij sałatkę do lodówki na 2 godziny.

przed podaniem udekoruj sałatkę. Z kilku kawałków buraków wycinamy ogon, uszy i piętno. Z białek robimy oczy.

wszystko, danie jest całkowicie gotowe do podania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy