przystawka ze śledzia szmaragdowe kulki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Filety pokroić w drobną kostkę;
2. Zetrzyj jajka i ser topiony na grubej tarce, połącz wszystko w misce i wymieszaj;
3. Dodaj filety, olej, pieprz, sól i wymieszaj;
4. Włóż masę do lodówki na kilka minut;
5. Drobno posiekaj koperek;
6. Mokrymi rękami uformuj z masy małe kulki;
7. Kulki panierować w koperku i udekorować ziarnem granatu. Smacznego i pięknych wakacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g