przystawka śledziowa szmaragdowe kulki

noworoczna przekąska podobna do igieł choinkowych ozdobi świąteczny stół.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 62 % 24 g
węglowodany 3 % 1 g
224 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Filety pokroić w drobną kostkę;
2. Zetrzyj jajka i ser topiony na grubej tarce, połącz wszystko w misce i wymieszaj;
3. Dodaj filety, olej, pieprz, sól i wymieszaj;
4. Włóż masę do lodówki na kilka minut;
5. Drobno posiekaj koperek;
6. Mokrymi rękami uformuj z masy małe kulki;
7. Kulki panierować w koperku i udekorować ziarnem granatu. Smacznego i pięknych wakacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy