Przekąska Kogut
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz ugotowaną marchewkę i jajko. Podczas przygotowywania sałatek wygodnie jest gotować marchewki, jajka i inne produkty w rezerwie.
Krok 2:
Zetrzyj jajko na drobnej tarce. Zetrzyj stopiony ser.
Krok 3:
Wyciśnij obrany czosnek do jajka z serem.
Krok 4:
Dopraw majonezem i wymieszaj. Masa powinna być dość gęsta.
Krok 5:
Na tarce zetrzyj twardy ser.
Krok 6:
Z masy majonezowej uformuj 7 kulek i zwiń je w startym serze.
Krok 7:
Połóż czystą sałatkę na talerzu, a na wierzchu krakersy z kulkami.
Krok 8:
Z marchwi Wytnij przegrzebki, dzioby i nogi.
Krok 9:
Zamień kulki w koguty za pomocą marchewki i pieprzu. Zabawne wychodzi.
miłego! Szczęśliwego Nowego Roku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g