Sałatka Podkowa

świąteczny, piękny, smaczny i apetyczny! Sałatka Podkowa nie pozostanie niezauważona na twoim stole
KsyushaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 28 % 9 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyte filety z kurczaka wkładamy do rondla z wrzącą wodą, solimy do smaku i gotujemy do miękkości. Gdy filet ostygnie, pokrój go w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Suszone orzechy na patelni przez 2 minuty. Za pomocą noża posiekaj orzechy na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój śliwki w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ogórki również kroimy w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj natkę pietruszki nożem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz filet z kurczaka, orzechy, suszone śliwki i ogórki w salaterce, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki i majonez z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż sałatkę w kształcie podkowy na płaskim talerzu. Ostrożnie połóż ser na sałatce. W razie potrzeby sałatkę można udekorować posiekaną natką pietruszki i oliwkami pokrojonymi w krążki. Sałatka Podkowa " jest gotowa. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy