skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozłączną formę bez dna ustawić dolną częścią do góry na płaskiej płycie;
2. Filet pokroić na małe kawałki i wymieszać z 2 łyżkami. l. majonez-będzie to pierwsza warstwa, włożyć do formy, wygładzić;
3. Ogórki pokroić w paski lub kostkę i wymieszać z 2 łyżkami. l. majonez-będzie to druga warstwa, ułożyć na filecie, wygładzić;
4. Ser zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z 2 łyżkami. l majonez-będzie to trzecia warstwa, ułożyć na ogórkach, wygładzić;
5. Wymieszaj pieczarki z 2 łyżkami. l majonez - będzie to czwarta warstwa, połóż ją na serze, spłaszcz;
6. Ananasy pokroić w kostkę i wymieszać z 2 łyżkami. l. majonez-będzie to piąta warstwa, ułożyć na grzybach, wygładzić;
7. Włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę;
8. Usuń formę z sałatki, delikatnie posmaruj ze wszystkich stron pozostałym majonezem, udekoruj ziołami i plasterkami ogórka. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g