Brodetto z kraba
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj mięso kraba, jeśli jest w puszkach, nie musisz i pokrój na małe kawałki;
2. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry;
3. Formę posmarować masłem i ułożyć ziemniaki, posolić, pieprzyć;
4. Następnie ułóż warstwę mięsa kraba;
5. Skrop resztą oleju;
6. Posiekaj warzywa i posyp je warstwą kraba;
7. Skrop octem;
8. Dusić przez 30 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Kraby w puszkach - 85 kcal/100g