Brodetto z kraba

lubisz dania z owoców morza? W takim razie to danie z kraba jest dla ciebie!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 6 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 30 % 9 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Ugotuj mięso kraba, jeśli jest w puszkach, nie musisz i pokrój na małe kawałki;
2. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry;
3. Formę posmarować masłem i ułożyć ziemniaki, posolić, pieprzyć;
4. Następnie ułóż warstwę mięsa kraba;
5. Skrop resztą oleju;
6. Posiekaj warzywa i posyp je warstwą kraba;
7. Skrop octem;
8. Dusić przez 30 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Kraby w puszkach - 85   kcal/100g

Podobne przepisy