skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ułóż ser na papierze w kształcie kółek. Powinieneś dostać 6 sztuk. Wstawić do piekarnika na 4-5 minut (w zależności od grubości kółek). Nie piecz do twardości, wystarczy stopić ser.
Krok 2:
Gdy ser się rozpuści, wyjmij z piekarnika. Ostrożnie weź kubki szpatułką i umieść je na dnie odwróconych szklanek. Przymocuj rękami, możesz użyć lin lub gumek, ser się otworzy. Poczekaj, aż kosze ostygną i stwardnieją, usuń je ze szklanek.
Krok 3:
W każdym koszu ostrożnie ułóż spaghetti ugotowane do miękkości, na wierzch ułóż sos pomidorowy. Pokrój pomidory koktajlowe i mozzarellę na pół. Na każdą połowę pomidora połóż połowę mozzarelli i udekoruj liśćmi bazylii, skrop oliwą z oliwek. Wszyscy. Włochy w Twoim domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g