kosze serowe z makaronem i sosem bolognese

Oryginalny, szybki, piękny i bardzo smaczny! Rodzina będzie zadowolona! Takie kosze można wypełnić dowolnym nadzieniem połączonym z serem: sałatką, owocami morza, makaronem. Do gotowania można również użyć mieszanki twardych serów. Lekka przekąska i pyszna.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 13 g
tłuszcze 22 % 11 g
węglowodany 52 % 26 g
248 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ułóż ser na papierze w kształcie kółek. Powinieneś dostać 6 sztuk. Wstawić do piekarnika na 4-5 minut (w zależności od grubości kółek). Nie piecz do twardości, wystarczy stopić ser.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gdy ser się rozpuści, wyjmij z piekarnika. Ostrożnie weź kubki szpatułką i umieść je na dnie odwróconych szklanek. Przymocuj rękami, możesz użyć lin lub gumek, ser się otworzy. Poczekaj, aż kosze ostygną i stwardnieją, usuń je ze szklanek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W każdym koszu ostrożnie ułóż spaghetti ugotowane do miękkości, na wierzch ułóż sos pomidorowy. Pokrój pomidory koktajlowe i mozzarellę na pół. Na każdą połowę pomidora połóż połowę mozzarelli i udekoruj liśćmi bazylii, skrop oliwą z oliwek. Wszyscy. Włochy w Twoim domu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy