skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj filet z kurczaka, poczekaj, aż trochę ostygnie. Pokrój na kawałki średniej wielkości.
2. Umieść orzeszki piniowe na suchej patelni i smaż na złoty kolor.
3. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
4. Obierz i drobno posiekaj czosnek.
5. Przygotowanie sosu: włóż kolendrę, pietruszkę, bazylię, starty ser, posiekany czosnek do miski blendera. Dodaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, prażone orzeszki piniowe. Ubij wszystko.
6. Gotuj fartalle w osolonej wodzie (lub innym makaronie) zgodnie z zaleceniami producenta podanymi na opakowaniu. Odcedź wodę do miski i odstaw na bok, nie wylewaj.
7. Do makaronu połóż kawałki kurczaka, powstały sos, trochę wody, w której gotowano fartalle. Wymieszać.
8. Makaron z sosem ułożyć na porcjowanych talerzach, skropić oliwą z oliwek, udekorować ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Farfalle - 350 kcal/100g