Zapiekanka makaron-miód-płatki owsiane

zdrowe i smaczne danie dla najmłodszych i nie tylko.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 9 g
tłuszcze 8 % 6 g
węglowodany 80 % 60 g
319 kcal
IG: 0 / 68 / 32

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki. Hrum! Z miłością!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Składniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Makaron połamać na kawałki 1 cm, ugotować w osolonej wodzie, wymieszać z olejem. Płatki zalać wrzącą wodą przez 5 minut, spuścić wodę. Makaron i płatki ostudzić i przełożyć do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jajko, miód.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej powstałą masę do naczynia do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tak jest!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut, koncentrując się na piekarniku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy