skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciecierzyca jest dokładnie spłukana i zalana wodą, pozostawiona na 10-12 godzin lub na noc.Zastąp wodę świeżą i gotuj groszek przez około 50 minut. Ciecierzyca powinna być miękka.
Krok 2:
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 3:
Jeśli nadal gotujesz ze świeżymi pomidorami, musisz je obrać i pokroić na kawałki.
Krok 4:
Czosnek obrać, pokroić na kawałki lub wycisnąć przez prasę
Krok 5:
Podgrzej patelnię olejem roślinnym, smaż cebulę na złoty kolor.
Krok 6:
Następnie dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut. Aby uzyskać bogatszy smak i kolor, możesz dodać kilka łyżek.łyżki koncentratu pomidorowego (czerwony). Sól, dodaj pieprz, kolendrę i czosnek.
Krok 7:
Odcedź bulion z gotowej ciecierzycy do osobnego naczynia i przenieś ciecierzycę do blendera. Dodaj warzywa na parze.
Krok 8:
Wymieszaj wszystko na puree, dodając bulion do pożądanej gęstości.
Krok 9:
Przed podaniem dodaj strome, grzanki lub grzanki do każdego talerza. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g