Sałatka z przekąskami-ciasto warstwowe z czerwoną rybą Sushi
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Przykryj formę do ciasta folią spożywczą;
2. Pokrój łososia cienko na 5 mm i połóż na dnie formy;
3. Następnie połóż ser śmietankowy na rybie i rozprowadź na całej powierzchni;
4. Na serze ułożyć cienko pokrojony ogórek;
5. Nori zmielić, cukier rozpuścić w occie;
6. Delikatnie wymieszaj ryż, nori i ocet z cukrem;
7. Rozłóż powstałą masę na ogórkach;
8. Przykryj folią spożywczą, pozostaw pod uciskiem na 1 godzinę w lodówce;
9. Gotowe ciasto sushi przełożyć na piękne danie w Chiński sposób i udekorować wasabi, rybnymi różami, marynowanym imbirem, posypać sezamem. Podawać z sosem sojowym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g