Sałatka dietetyczna z fasolą

pyszna, lekka, idealna na obiad sałatka. Łatwe, smaczne-bardzo łatwe do przygotowania.
sergeevanvlAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 44 % 7 g
101 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

drobno posiekaj pomidory, rzodkiewki, cebulę i zioła, posiekaj liście sałaty na kawałki, otwórz fasolę we własnym soku, opłucz i połóż na talerzu.

dodaj pokrojone warzywa do fasoli, skrop wszystko sokiem z cytryny, polej olejem roślinnym, wymieszaj i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy