Sałatka dietetyczna z fasolą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj pomidory, rzodkiewki, cebulę i zioła, posiekaj liście sałaty na kawałki, otwórz fasolę we własnym soku, opłucz i połóż na talerzu.
dodaj pokrojone warzywa do fasoli, skrop wszystko sokiem z cytryny, polej olejem roślinnym, wymieszaj i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g