skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do głębokiego naczynia, zrób wgłębienie, wlej ciepłą wodę, dodaj sól i drożdże i zagnieść miękkie, ale nie lepkie ciasto. Mąka może potrzebować mniej lub więcej, wszystko zależy od jej jakości. Przykryj ciasto czystym ręcznikiem i pozostaw do podejścia w ciepłym miejscu. Następnie ugniataj ciasto i pozwól mu ponownie podejść.
2. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki.
3. Posiekaj kapustę.
4. Smażyć posiekaną cebulę i wieprzowinę na oleju roślinnym. Gdy sok mięsny wyparuje, dodaj kapustę, sól, pieprz, dodaj kolendrę. Dobrze wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty i wyłącz gaz. Ostudzić. Nadzienie jest gotowe!
5. Zagnieść ciasto na pigodi po koreańsku, podzielić na 3 części. Każdy-zwiń w kiełbasę, pokrój na kawałki (około 40-50 gramów), zwiń każdą część w kulki.
6. Każdą kulkę rozwałkować na małe ciasto, na środku umieścić 1 łyżkę nadzienia.
7. Ściśnij, zbierając krawędź "warkoczem" lub w inny sposób, tworząc placek.
8. Zagotuj wodę w podwójnym bojlerze, powolnej kuchence lub mantovar. Nasmaruj pojemnik na placki odrobiną oleju roślinnego i ułóż placki, pozostawiając między nimi trochę wolnego miejsca. Gotuj na parze przez 30 do 40 minut pod zamkniętą pokrywką.
9. Przygotuj sos: do sosu sojowego dodaj ocet, olej roślinny,kolendrę, czarny pieprz i czerwony pieprz.
10. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wlej wodę i wymieszaj. Pozostaw sos na 10-15 minut.
11. Połóż gotowe, niezwykle smaczne Koreańskie pigodi na talerzu, otwórz "brzuch" na wierzchu placków ostrym nożem, wlej 1 łyżeczkę przygotowanego sosu na środek i umieść trochę koreańskiej marchewki. Udekoruj ziołami i natychmiast podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g