Pigodi-Koreańskie paszteciki mięsne lub pierogi

Pigodi to Koreańskie paszteciki z nadzieniem mięsnym! Bardzo smaczne!
E84Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 67 % 26 g
184 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Przesiej mąkę do głębokiego naczynia, zrób wgłębienie, wlej ciepłą wodę, dodaj sól i drożdże i zagnieść miękkie, ale nie lepkie ciasto. Mąka może potrzebować mniej lub więcej, wszystko zależy od jej jakości. Przykryj ciasto czystym ręcznikiem i pozostaw do podejścia w ciepłym miejscu. Następnie ugniataj ciasto i pozwól mu ponownie podejść.
2. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki.
3. Posiekaj kapustę.
4. Smażyć posiekaną cebulę i wieprzowinę na oleju roślinnym. Gdy sok mięsny wyparuje, dodaj kapustę, sól, pieprz, dodaj kolendrę. Dobrze wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty i wyłącz gaz. Ostudzić. Nadzienie jest gotowe!
5. Zagnieść ciasto na pigodi po koreańsku, podzielić na 3 części. Każdy-zwiń w kiełbasę, pokrój na kawałki (około 40-50 gramów), zwiń każdą część w kulki.
6. Każdą kulkę rozwałkować na małe ciasto, na środku umieścić 1 łyżkę nadzienia.
7. Ściśnij, zbierając krawędź "warkoczem" lub w inny sposób, tworząc placek.
8. Zagotuj wodę w podwójnym bojlerze, powolnej kuchence lub mantovar. Nasmaruj pojemnik na placki odrobiną oleju roślinnego i ułóż placki, pozostawiając między nimi trochę wolnego miejsca. Gotuj na parze przez 30 do 40 minut pod zamkniętą pokrywką.
9. Przygotuj sos: do sosu sojowego dodaj ocet, olej roślinny,kolendrę, czarny pieprz i czerwony pieprz.
10. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wlej wodę i wymieszaj. Pozostaw sos na 10-15 minut.
11. Połóż gotowe, niezwykle smaczne Koreańskie pigodi na talerzu, otwórz "brzuch" na wierzchu placków ostrym nożem, wlej 1 łyżeczkę przygotowanego sosu na środek i umieść trochę koreańskiej marchewki. Udekoruj ziołami i natychmiast podawaj na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy