skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso owinąć szczelnie papierem do pieczenia, związać nitką, dobrze zabezpieczając końce jak kiełbasę.
2. Zanurz mięso (potrzebujesz polędwicy) we wrzącej wodzie (lub weź bulion), przykryj, wyłącz ogień, pozostaw do gotowania przez 4 godziny - jest to nieco zmieniona technologia gotowania mięsa zwana suvid - mięso samo się gotuje i staje się delikatne, gdy woda ostygnie.
3. Ubij żółtka z musztardą, pieprzem i solą.
4. Stopniowo wlewaj trochę oleju, nie przestając ubijać.
5. Dodaj sardele (filety), tuńczyka (konserwy), 0,5 łyżki do powstałego sosu.l kapary, 2 łyżki. l bulion, w którym gotowano mięso - wszystko wymieszaj i posiekaj w blenderze.
6. Jeśli to konieczne, dodaj więcej bulionu, aby uzyskać masę, taką jak nietłusta śmietana.
7. Cielęcinę pokroić w cienkie plasterki, polać sosem, udekorować ziołami i pozostałymi kaparami. Cielęcina Vitello tonato jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g