skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Umieść wodę na ogniu.
2.Umyj, obierz, pokrój ziemniaki w małe kostki (0,5-1 cm). Wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 20 minut.
3. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
4. Smażyć cebulę i marchewkę (aż cebula nabierze jasnozłotej Skórki).
5. Mierzymy wymaganą ilość (wagę) wermiszelu.
6. Wrzuć smażoną cebulę, marchewkę i makaron do prawie gotowych ziemniaków. Gotuj przez kolejne 5 minut.
7. W tym czasie szybko demontujemy nasze ryby. Pomimo tego, że ryby w puszkach mają mało kości i są dość miękkie, wielu nadal odczuwa niechęć, gdy kości znajdują się na talerzu.
8. Rozbieramy rybę na małe kawałki (1-2 cm).
9. Wrzuć rybę do zupy. Gotuj przez kolejne 3 minuty.
10. Wyciśnij sok z cytryny. Dodaj 2 łyżki. l sok z cytryny do zupy. Tam wysyłamy przyprawy i zioła. Wyciśnij czosnek przez prasę (lub pokrój w małe kwadraty). Gotuj przez kolejne 5 minut. Nasza zupa jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal / 100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g