zupa rybna w puszkach z różowym łososiem

Chcesz oszczędną i satysfakcjonującą zupę rybną? Gotuj z różowym łososiem w puszkach! Smaczne i niedrogie. Okazuje się, że 2-2, 5 litra zupy.
MelindochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 56 % 5 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażenie (smażenie) cebuli i marchwi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dostajemy sok z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Demontujemy ryby w puszkach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zupa jest gotowa!

1. Umieść wodę na ogniu.

2.Umyj, obierz, pokrój ziemniaki w małe kostki (0,5-1 cm). Wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 20 minut.

3. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

4. Smażyć cebulę i marchewkę (aż cebula nabierze jasnozłotej Skórki).

5. Mierzymy wymaganą ilość (wagę) wermiszelu.

6. Wrzuć smażoną cebulę, marchewkę i makaron do prawie gotowych ziemniaków. Gotuj przez kolejne 5 minut.

7. W tym czasie szybko demontujemy nasze ryby. Pomimo tego, że ryby w puszkach mają mało kości i są dość miękkie, wielu nadal odczuwa niechęć, gdy kości znajdują się na talerzu.

8. Rozbieramy rybę na małe kawałki (1-2 cm).

9. Wrzuć rybę do zupy. Gotuj przez kolejne 3 minuty.

10. Wyciśnij sok z cytryny. Dodaj 2 łyżki. l sok z cytryny do zupy. Tam wysyłamy przyprawy i zioła. Wyciśnij czosnek przez prasę (lub pokrój w małe kwadraty). Gotuj przez kolejne 5 minut. Nasza zupa jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal / 100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy