ciasto waflowe z pianką marshmallow
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasteczka, orzechy, mleko skondensowane, masło dobrze wymieszać na gładką masę;
2. Połóż połowę powstałej masy na cieście Waflowym;
3. Następnie ułóż połówki pianek lub marmolady;
4. Na wierzchu pianki pozostała masa;
5. Przykryj drugim ciastem i przykryj lukrem;
lukier:
6. Wymieszać cukier i kakao, rozcieńczyć mlekiem, wszystko dobrze wymieszać;
7. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 10 minut;
8. Gdy lukier trochę ostygnie dodaj masło, dobrze wymieszaj i szybko posmaruj ciasto. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Marshmallow - 304 kcal/100g
- Pianki w czekoladzie - 396 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g