sałatka Teneryfowa
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Sałatka z rękami na półmisku;
2. Pokrój banany w plasterki 0,5 cm i ułóż na sałatce;
3. Połóż krewetki;
3. Posyp orzechami na wierzchu;
4. Wymieszaj majonez i sok pomarańczowy i polej nim sałatkę;
5. Posyp pieprzem i gałką muszkatołową.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g