Sałatka z komosy ryżowej i ciecierzycy z warzywami

Uwielbiam sałatki-wypróbuj ten ciekawy przepis na sałatkę z komosy ryżowej i ciecierzycy. Sałatka według tego przepisu okazuje się bardzo satysfakcjonująca i niezwykle smaczna! Gotuj, eksperymentuj.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 8 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 67 % 30 g
223 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

namocz ciecierzycę i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
dobrze spłucz komosę ryżową, napełnij wodą 1 do 2 i gotuj przez 15 minut. 5 minut przed gotowaniem sól i pieprz.
chłodzimy wszystko.
awokado, paprykę i pomidory kroimy na duże kawałki.

włóż wszystko do salaterki, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj. Dodaj przyprawy do woli i smaku.

sałatka jest gotowa, jemy i cieszymy się-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Komosa ryżowa - 368   kcal/100g

Podobne przepisy