Sałatka z komosy ryżowej i ciecierzycy z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
namocz ciecierzycę i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
dobrze spłucz komosę ryżową, napełnij wodą 1 do 2 i gotuj przez 15 minut. 5 minut przed gotowaniem sól i pieprz.
chłodzimy wszystko.
awokado, paprykę i pomidory kroimy na duże kawałki.
włóż wszystko do salaterki, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj. Dodaj przyprawy do woli i smaku.
sałatka jest gotowa, jemy i cieszymy się-smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Komosa ryżowa - 368 kcal/100g